Hoe werkt het dashboard?

Hieronder volgt een korte uitleg van de belangrijkste functionaliteiten van ArbeidsmarktInBeeld, zodat u beter weet hoe u het platform kunt gebruiken om uw vragen te beantwoorden.


1. Onderdelen landingspagina

De landingspagina van ArbeidsmarktInBeeld is onderverdeeld in vier secties:

  1. Arbeidsmarkt, bestaande uit de thematische dashboards Werkgelegenheid, Vacatures (met uitzondering van Sigra-VBZ en ZorgpleinNoord), Mobiliteit, Omgeving en Ziekteverzuim,

  2. Onderwijs, bestaande uit drie thematische dashboards over mbo-, hbo- en wo-onderwijs,

  3. Artikelen en onderzoeken, bestaande uit een pagina waarop de werkgeversorganisatie zelf artikelen en onderzoeken kan plaatsen, en

  4. Partners, bestaande uit een overzicht van de partners die data leveren aan ArbeidsmarktInBeeld.

Als u bij de secties Arbeidsmarkt en Onderwijs op een van de thema-knoppen klikt, gaat u naar het bijbehorende dashboard. Hierin kunt u bovenaan de pagina verschillende filters selecteren om de gewenste uitsplitsingen te maken naar regio, branche en/of opleiding.


2. Beschikbare regio's

Doorgaans toont het dashboard informatie op twee regionale niveau's: dat van een werkgeversorganisatie, en dat van arbeidsmarktregio's (Zorg en Welzijn). In het geval van de verzuimdata van Vernet, zijn data echter alleen beschikbaar op het niveau van veiligheidsregio's.


3. Selecteren van indicatoren

Door op de legenda van een indicator (groep) te klikken, kunt u bepaalde groepen 'aan' of 'uit' zetten binnen de grafiek. Dit is handig als u op de trend van een specifieke groep wilt inzoomen (zie het onderstaande voorbeeld).


4. Toelichting en definities

Onder elke grafiek bevindt zich een knop Toelichting. Hieronder wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat de grafiek precies toont. Als u daarna behoefte heeft aan exacte definities, dan kunt u deze vinden door op de i-knop te klikken, rechtsboven in de grafiek (zie de onderstaande grafiek als voorbeeld).


5. Vergelijk, delen en downloaden

Onder iedere grafiek vindt u de functies Vergelijk, Delen en Downloaden. Deze worden hieronder uitgelegd:


5.1 Vergelijk

Met de knop Vergelijk kunt u, onder andere, trends binnen een werkgeversorganisatie of arbeidsmarktregio (Zorg en Welzijn) vergelijken met trends binnen andere werkgeversorganisaties of regio's. Afhankelijk van de grafiek, kunt u ook verschillende branches of opleidingen binnen en tussen regio's met elkaar vergelijken.


5.2 Delen

Deze knop maakt een HTML-code aan die het mogelijk maakt om de grafiek in uw eigen website te embedden, door middel van een Iframe. Meer over het gebruik van Iframe's leest u hier


5.3 downloaden

Hiermee kunt u de grafiek als afbeelding downloaden in verschillende formats (PNG, JPEG, PDF en SVG vector image). Lees hier meer over deze formats. Daarnaast kunt u ook de onderliggende data van een grafiek downloaden als CSV- of XLSX-bestand. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld zelf nog extra berekeningen of analyses uit wilt voeren met de data.


 

POWERED BY

powered by